MagmaSys

3D nyomtatás

3D Bérnyomtatás

A mai napig a legelterjedtebb 3D nyomtatási technológia, amely műanyag szálat olvaszt és fektet egymásra rétegről rétegre, az FDM (Fused deposition modeling) vagy az FFF (Fused Filament Fabrication) technológia.

A nyomtatás egy digitális modell elkészítésével kezdődik, melyet egy erre alkalmas tervező (CAD/CAM) szoftverrel készítenek, vagy szkennelnek be egy meglévő tárgyról. A digitális test kinyomtatása többféle anyagból lehetséges. Alapanyaga lehet PLA (Politejsav), ABS (akrilnitril-butadién-sztirol), FlexiFilment (Hajlékony gumi) vagy akár folyékony fa is. Ezen anyagok fejlesztése az iparban folyamatos, a piaci igényeknek megfelelően jelennek meg újabb és újabb szálanyag alapanyagok. Nyomtatáskor a gép a modell metszeteiből egymásra illeszkedő rétegeket képez, melyek egymáshoz tapadnak. Ezzel a technológiával szinte bármilyen formájú, alakú test kinyomtatható a benne lévő üregekkel, furatokkal, menetekkel, támasztékokkal, bordákkal stb. együtt. Ezen rétegek vastagsága határozza meg a nyomtató felbontását, pontosságát melyet mikrométerben (μm) jelölnek.

Az általunk készített nyomatok felbontása 50-300μm pontosságig terjed, figyelembe kell venni, hogy a nyomtatási idő
nagyságrendekkel megnőhet a felbontás emelésével vagy a digitális modell komplexitásával, összetettségével.
A hagyományos alkatrészgyártási technológiák tömegtermelésben olcsóbbak, de kis széria esetén az additív alkatrész kivitelezése jóval rugalmasabb és költségkímélőbb.

Mivel a testek nyomtatási idejét sok tényező befolyásolja, ezért lehetetlen konkrét árat kalkulálni. Kérjük üzenjen nekünk és kérjen árajánlatot a nyomtatni kívánt modellről, modellekről. Köszönjük.

MagmaSys Csapat

Név: (kötelező)

Email cím:(kötelező)

Tárgy:

Üzenet:

Fájl küldése (maximum 5Mb zip, rar vagy stl fájl):

captcha

MagmaSys © 2008